Når du køber et dk-domæne gennem Viral Hosting, så skal du registrer det ved DK-Hostmaster. DK-Hostmaster er ansvarlig for oprettelsen af alle .dk-domæner, og alle virksomheder og privatpersoner skal igennem en ID-validering hos DK-Hostmaster.

Når du registrer et .dk-domæne modtager du en email fra DK-Hostmaster med en link, hvori du skal validere din konto med NemID eller MitID.

Når din konto er valideret og dit domæne er aktiveret kan der gå 2-24 timer før, at det er aktivt for alle computere.