For at opsætte SMTP i Google Workspace, så skal du gennemgå nogle skridt.

Fremgangsmåde 1 - Brug app-passwords (anbefalet):

1. Tillad SMTP for Google Workspace-kontoen.

For at gøre dette skal du gå til dit admin-panel i Google Workspace (admin.google.com).

Derefter vælger du Apps -> Google Workspace -> Gmail -> Routing.

Under "SMTP-videresendelsestjeneste" klikker du på " KONFIGURER".

Der efter klikker du på "GEM"

2. Opret et App Password

Du opretter et App Password under din Google konto (https://myaccount.google.com/).

Herefter vælger du "Sikkerhed". Under "Login på Google" vælger du "App-adgangskoder".

Du bliver bedt opretter en App og under "Vælg app" vælger du "Anden (tilpasset navn)".

Du kan give din app et tilfældigt navn.

Du får derefter en app-kode, som du kan bruge når du opsætter SMTP.

Se pkt. x

Fremgangsmåde 2 - Brug dit almindelige password:

1. Tillad SMTP for Google Workspace-kontoen.

For at gøre dette skal du gå til dit admin-panel i Google Workspace (admin.google.com).

Derefter vælger du Apps -> Google Workspace -> Gmail -> Routing.

Under "SMTP-videresendelsestjeneste" klikker du på " KONFIGURER".

Der efter klikker du på "GEM"

2. Tillad mindre sikre apps som administrator

For at gøre dette skal du gå til dit admin-panel i Google Workspace (admin.google.com).

Ude i venstre menu vælger du "Sikkerhed" og derefter "Oversigt".
Du går derefter ned på siden og vælger "Mindre sikre apps"

Denne indstilling skal være opsat som vist nedenfor

2. Tillad mindre sikre apps på din konto

Gå til den Google konto, som du gerne vil sende SMTP fra (https://myaccount.google.com/lesssecureapps)

Denne konto skal stå på "Tillad mindre sikre apps: TIL" som vist nedenfor.

Hvordan opsætter du SMTP inde i WordPress:

1. Download et SMTP-plugin

Først skal du installere et plugin, hvor du kan opsætte SMTP. Vi anbefaler "Easy WP SMTP".

1. Opsæt SMTP

From Email Address: Dette er den email du gerne vil sende fra. F.eks. info@example.com

From Name: Dette er navnet som skal stå i afsenderfelter på emailen.

SMTP Host: Her skriver du "smtp-relay.gmail.com"

Type of Encryption: Her vælger du STARTTLS

SMTP Port: Her skriver du "587"

SMTP Authentication: Her vælger du "Yes"

SMTP Username: Her skriver du din email, som du logger ind på Google med

SMTP Password: Her skriver du koden til din email*

*Hvis du bruger app-password skal du skrive det password du fik i step 2.

Dine indstillinger skulle gerne nu se sådan ud:

Efter dette kan du trykke "Save changes"

Du kan under "Test email" teste din konfiguration.

Har du stadig problemer?

Guides fra Google:

Sådan bruger du app-passwords: https://support.google.com/accounts/answer/185833

Tillad SMTP i Google Workspace: https://support.google.com/a/answer/2956491?hl=en

Tillad usikre apps: https://support.google.com/accounts/answer/6010255

SMTP detaljer for Google: https://support.google.com/a/answer/176600